Кадър: Нова Тв  Лицата на демографската криза - зад цифрите

...
Кадър: Нова Тв  Лицата на демографската криза - зад цифрите
Коментари Харесай

Родители за демографската криза: Заплатите са ниски, далеч от европейските!

Кадър: Нова Тв  

Лицата на демографската рецесия - зад цифрите на ниската раждаемост! Темата разясняват в студиото на " Събуди се " по Нова тв родители и експерти.

Първото лице е Лидия. Тя става майка на 36. Искала още от 26-годишна, само че не били открити. Живеели на квартира. Чакали да си купят жилище, тя почнала работа, почнали с опитите, само че не станало незабавно. 

" С течение на годините излизат здравословните проблеми. ", споделя майката. Но в този момент Вики ще има братче и сестриче - след към 3 години, най-малко по този начин желаят мама и баща.

Биляна е майката на Павел (на снимката). На 30 години ражда първото, на 36 - второто.

" Първо беше доказването в кариерата, след това да си намериш колегата... ", са нейните аргументи. 

Друго семейство пък е с три деца. Таткото споделя компликациите:

" Майчинските са ниски, заплатите са ниски, надалеч от европейските, местата в детските градини са малко, с цел да се върне човек на работа, без да имаш стандарт на живот, какво да предложиш на децата си? "

" Да сме живи и здрави да работим, ще ги изгледаме някак ", добавя той. 

Специалистите Магдалена Костова и Надежда Илиева разясниха тематиката за апокалиптичните сюжети и " демографската пустиня ".
" Да, казусът е от 30 години - популацията понижава и застарява. Промени се 
възрастовата конструкция - обезлюдяване, миграция. Политиките би трябвало да са ориентирани към изискванията на живот. Емигрират лица сред 20 и 30 години. Ако имат условия у нас, те ще работят и ще раждат децата си тук. Вече в целия Европейски Съюз първо се ражда детето, след това идва бракът. Свързано е с изменение в цялата ценностна система. Един от проблемите на актуалното общество е неналичието на свободно време за родителите. Те би трябвало непрекъснато да работят, с цел да оцеляват, а в случай че ще имат деца, работят още повече ", сплотиха се те в мненията си. Трябва да се подтикват работещите родители с повече свободно време и повече финансов тласък. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР